Collectief pensioen

Collectief pensioen


Deskundig advies betekent voldoen aan wetgeving en kosten beheersbaar houdenNiet iedere werkgever is verplicht (verplichting komt vaak voort uit een CAO) om een pensioen aan te bieden. Veel werknemers vinden pensioen echter een belangrijke arbeidsvoorwaarde, waardoor het toch interessant kan zijn om zonder verplichting een pensioenregeling aan te bieden. Uit onderzoek blijkt dat drie van de vier Nederlandse werknemers met een pensioenregeling het waarderen dat hun werkgever automatisch een pensioenregeling aanbiedt. Zij vinden het fijn dat ze verplicht pensioen opbouwen bij hun baas en dat niet zelf hoeven te regelen.

Een collectieve pensioenregeling voor uw personeel kan dus hogere betrokkenheid tot gevolg hebben, maar dan wilt u de kosten wel beheersbaar houden. Het is daarom verstandig en naar onze mening zelfs noodzakelijk om u goed te laten adviseren over uw pensioenregeling. Dit geldt voor zowel het opstarten als het onderhoud van de regeling. De afspraken in de pensioenregeling zijn bindend en kunnen niet eenvoudig gewijzigd worden wanneer de regeling eenmaal is getroffen. Ook voor de communicatie met uw werknemers gelden regels. Wij helpen u hier graag bij. Daarbij verliezen wij uw belangen niet uit het oog.


Uw onafhankelijke pensioenadviseur

Niet iedere adviseur mag u adviseren over pensioen. De Wet Financieel Toezicht stelt hier strenge eisen aan, zodat u verzekerd bent van een adviseur die u deskundig begeleidt in dit adviesgevoelige traject.

In Nederland zijn er bij benadering slechts 1.000 kantoren waar u terecht kunt. Wij zijn er trots op dat wij er daar 1 van zijn.Wat kunnen wij voor u betekenen?

Op basis van een uitgebreide inventarisatie beoordelen we samen met u welke (verzekerings)oplossingen en dienstverlening het beste aansluiten bij de wensen, behoeften en financiële mogelijkheden van uw bedrijf.

U krijgt antwoord op vragen zoals:


  • Hoe start ik een collectieve pensioenregeling op en bij wie?
  • Hoe houd ik mijn werknemers op de hoogte van allerlei wijzigingen?
  • Vormt een collectieve pensioenregeling een waardevolle arbeidsvoorwaarde voor onze werknemers?
  • Mijn collectieve pensioencontract loopt af. Kan ik nu overstappen naar een andere aanbieder?
  • Is mijn pensioenregeling wel marktconform?


Uitgelicht1 januari 2021

Een nieuw pensioenstelsel. Wat betekent dat voor u?

Ons pensioenstelsel wordt grondig vernieuwd. U heeft straks minder zekerheid dan nu, maar uw pensioen wordt wel persoonlijker. In deze blog staan we uitgebreid stil bij alle veranderingen.
4 maart 2018
Pensioenregeling ondernemingsraad

Pensioenregeling? De ondernemingsraad beslist mee

Werkgevers moeten wijzigingen voorleggen aan de ondernemingsraad.